Oprichting van Milis shoes

Onze schoenmakerij werd opgericht in 1953 door Fons Milis meester-schoenmaker. Kwaliteit primeert is de bedrijfsfilosofie die heden ten dage nog steeds van toepassing is. Van in het begin is er ambachtelijk te werk gegaan.Fons was winnaar van verschillende gouden medailles en laureaten van de arbeid. Hij was een vakman pur sang.

 

 

Overname: Tweede generatie

 

In 1983 was het aan mij. Ik nam de schoenmakerij over. Heel mijn jeugd spendeerde ik in de schoenmakerij en kreeg zo ook de microbe te pakken. Ik leerde de ambacht en nam de fakkel over.

EKS-certificaat

Het jaar waarin we het EKS-certificaat kregen van Frans Van Bommel.

Elk jaar opnieuw worden wij onverwacht gekeurd door schoenfabriek Van Bommel. We zijn zeer fier dat we dit certificaat jaar na jaar behalen.

 

Vernieuwing en uitbreiding

 

In 2002 hebben mijn vrouw en ik de schoenmakerij volledig vernieuwd. Dit ter aanleiding van de groei van onze zaak, maar ook omdat de schoenmakerswereld niet stil staat. Innovatie vraagt ook om nieuwe machines en om een andere inrichting. Dit jaar hebben wij ook onze allereerste collectie van Van Bommel aangeboden. Een nieuw hoofdstuk binnen ons lang verhaal

De derde generatie

 

In 2014 kwam onze dochter Yara mee in de zaak als schoenmaakster. Ze kreeg de ambacht met de paplepel mee en heeft uiteindelijk ook de stap naar schoenen herstellen gemaakt. Samen met mij en mijn vrouw, vormen we een hecht team dat alles in zijn werk stelt om de klant zo goed mogelijk te helpen.